Wat is er te doen?

weg van massatoerisme, voor elk wat wils

De Franse Ardennen hebben iedereen wel wat te bieden. Van prachtige bossen voor de wandelaar tot verfrissende meertjes voor de zwemmer (of visser…). En van avontuurlijke routes voor de mountainbiker tot  slingerende riviertjes voor de kanoër. Maar natuurlijk kun je ook heerlijk te voet door het gebied rondtrekken of gewoon vanuit je luie stoel naar het gekwetter van de vogels luisteren.
Een paradijs voor diegenen die het massatoerisme liever aan de massa overlaten.

Lekker de natuur in

In het gebied ligt een groot aantal wandel en fietsroutes. Over de heuvels, in de bossen of langs het water. Veel daarvan zijn beschreven in handzame kaarten die je voor een klein bedrag bij het ‘Bureau de Tourisme’ kunt krijgen. Daar kun je ook vragen waar je fietsen kunt huren, als je zelf geen fiets hebt meegebracht.  Naast de vastgelegde routes zijn er ook ontelbare wandel en fietspaden die (nog) niet beschreven zijn.

Sportief eropuit

Naast de eerder genoemde wandel en fietsroutes kun je je op sportief gebied heerlijk uitleven. Hoewel de Franse Ardennen niet echt zijn ingesteld op grote drommen toeristen zijn er inmiddels wel steeds meer specifieke attracties voor (sportieve) vakantiegangers bij gekomen.
Een greep uit de mogelijkheden.

En ook hier geldt weer, mocht je zelf nog suggesties hebben die wij niet kennen, laat het vooral  weten.

Kids in de Ardennes

Steeds meer ouders met hun kinderen ontdekken de schoonheid van de Franse Ardennen. En dan wil je als kind ook wel eens een dagje iets doen wat speciaal voor jou bedacht is. Van touwroutes in de boomtoppen tot kanovaren op de Semoi en van ezeltochten tot een kleinschalig avonturenpark.

Hier een aantal mogelijkheden op een rijtje.