Wat is er te doen?

weg van massatoerisme, voor elk wat wils

De Franse Ardennen hebben iedereen wel wat te bieden. Van prachtige bossen voor de wandelaar tot verfrissende meertjes voor de zwemmer (of visser…). En van avontuurlijke routes voor de mountainbiker tot  slingerende riviertjes voor de kanoër. Maar natuurlijk kun je ook heerlijk te voet door het gebied rondtrekken of gewoon vanuit je luie stoel naar het gekwetter van de vogels luisteren. En wil je toch een beetje meer reuring dan kun je ook in karakteristieke dorpen en stadjes terecht. Of in kleinschalige attracties of avonturenparken.
Een paradijs voor diegenen die het massatoerisme liever aan de massa overlaten.
We zijn druk bezig om info en foto’s te verzamelen en te ordenen, dus nog even geduld: binnenkort meer in dit theater… 😉

 

Lekker de natuur in

In de Franse Ardennen kun je heerlijk ronddolen. Over de heuvels, in de bossen of langs het water. Veel fiets en wandelroutes zijn beschreven in handzame kaarten die je bij het Bureau de Tourisme kunt krijgen of voor een klein bedrag kunt kopen. Daarnaast zijn en worden er talloze GPS-routes vastgelegd op allerlei apps. Handig omdat je dan alleen je telefoon nodig hebt. Naast de vastgelegde routes zijn er ook ontelbare wandel en fietspaden die (nog) niet beschreven zijn.

Waar kunnen we naar toe?

De Franse Ardennen zijn niet echt ingesteld op grote drommen toeristen. Gelukkig maar, dat is  ook de charme van het gebied. Er zijn wel volop mogelijkheden om dorpen, stadjes en steden te bezoeken. Om  kastelen te bewonderen. Om brocantes af te struinen. En nog veel meer. Daarnaast zijn er zijn er inmiddels wel steeds meer specifieke attracties voor (sportieve) vakantiegangers bij gekomen. We zetten de leukste, interessantste en boeiendste mogelijkheden op een rij.

En ook hier geldt weer, mocht je zelf nog suggesties hebben die wij niet kennen, laat het vooral  weten.

Met kinderen op pad

Steeds meer ouders ontdekken met hun kinderen de schoonheid van de Franse Ardennen. Maar je wil als kind ook wel eens een dagje iets doen wat speciaal voor jou bedacht is. En daar zijn inmiddels een aantal leuke mogelijkheden voor. Al moet je er soms wel even naar zoeken. Maar dan heb je ook wat, van touwroutes in de boomtoppen tot kanovaren op de Semoi en van ezeltochten tot een kleinschalig avonturenpark.

We zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje.