Gerieflijk logeren

authentieke onderkomens in de Franse Ardennen

Steeds meer vakantiegangers strijken voor korte of langere tijd neer in de Franse Ardennen. Het gebied heeft van oudsher een grote aantrekkingskracht op Nederlanders en Belgen die een tweede huisje in de natuur bewonen. Onder het motto: Lekker dichtbij en volop Frankrijk. Met een paar uur rijden ben je vanuit het jachtige Nederland en België in de serene rust van het Franse platteland. Een aantal bewoners stelt hun huis graag voor vakantiegangers open. De mogelijkheden om gerieflijk te kunnen logeren worden hieronder beschreven. Je vindt hier in eerste instantie de huisjes die we zelf hebben opgeknapt. We hopen die in de loop van de tijd uit te kunnen breiden met andere gerieflijke onderkomens in de Franse Ardennen. Gewoon rechtstreeks boeken bij de eigenaar: persoonlijk, voordelig en zonder commissie of service-fees. 

En mocht je wellicht interesse hebben in het kopen van een huis, laat het ons vooral weten. We horen wel eens wat… 😉

Heerlijke huisjes te huur

La Huchette - Aouste

Op 330 kilometer van Utrecht ligt sinds 1850 “La Huchette”, een drie verdiepingen tellend maison de campagne, deels verscholen in de heuvel en van buiten nagenoeg 165 jaar onveranderd. Van binnen in 2015 gemoderniseerd voor wat betreft de benodigde faciliteiten, maar nog steeds heeft het de oude ziel.

Het Oude Boerderijtje - Liart

In het glooiende landschap van de Franse Ardennen ligt dit typisch Ardeens boerderijtje, omgetoverd tot een comfortabel, ruim familiehuis met prachtige oude stijlkenmerken. In een groene oase vaneen buurtschap bij het dorp Liart. Midden op het Franse platteland met z’n fraaie vergezichten. Hier kom je heerlijk tot rust…

De Oude Korenschuur - Liart

Wat een juweeltje, deze monumentale Oude Korenschuur uit 1869. Vlak over de Belgische grens, maar wel meteen helemaal Frankrijk met kerk, kroeg, bakker en Spar om de hoek. Anderhalve eeuw later is het imposante bouwwerk grondig gerestaureerd met behoud van de oude ziel, maar wel voorzien van moderne gemakken.