Waar naar toe?

steden en stadjes, parken en attracties

De Franse Ardennen zijn niet echt ingesteld op grote drommen toeristen. Gelukkig maar, dat is  ook de charme van het gebied. Er zijn wel volop mogelijkheden om dorpen, stadjes en steden te bezoeken. Om  kastelen te bewonderen. Om brocantes af te struinen. En nog veel meer. Daarnaast zijn er zijn er inmiddels wel steeds meer specifieke attracties voor (sportieve) vakantiegangers bij gekomen. We zetten de leukste, interessantste en boeiendste mogelijkheden op een rij.
En ook hier geldt weer, mocht je zelf nog suggesties hebben die wij niet kennen, laat het vooral  weten.

Dorpen, stadjes en steden

Er liggen verspreid over de Franse Ardennen diverse interessante allerlei mooie en interessante dorp, stadjes en steden die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn.

Brocantes

Brocantes zijn vooral in zomermaanden een geliefd weekend-uitstapje. Als je er rond slentert klinkt tussen de kraampjes regelmatig Nederlands en Vlaams geroezemoes. Brocantes in de Franse Ardennen kun je ondermeer vinden op de site van Broca Brac. Ze staan overzichtelijk geordend op datum en streek. Daar zijn niet alleen de brocantes in de Franse Ardennen (08) te vinden maar ook ook die van de aangrenzende gebieden.
Verder is er ook vaak een overzicht van brocantes te vinden in de weekendbijlage en op de Facebook site van de lokale en regionale kranten.

Externe links

* Overzicht Franse Ardennen (Visit Ardenne)
* Gids Franse Ardennen (France-Voyage) 
* Hoogtepunten Franse Ardennen (Ardennes Tourisme)